Wat bieden wij?

De geboortezorg in Nederland dreigt steeds zakelijker te worden. De persoonlijke zorg afgestemd op ieder mens als individu verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en dat vinden wij nu juist zo belangrijk.

Wij werken vanuit de visie dat elke cliënt recht heeft op voldoende en volledige informatie en voldoende ruimte om de voor hen belangrijke zaken te bespreken.

Als verloskundigen begeleiden wij de zwangerschap, de bevalling (zowel thuis als in het ziekenhuis) en het kraambed (tot 10 dagen na de bevalling) in Sliedrecht en omstreken.

Doordat wij slechts met 2 verloskundigen zijn, heb je als zwangere de mogelijkheid een vertrouwensband op te bouwen met beiden, die essentieel is om het proces van zwangerschap en geboorte met vertrouwen tegemoet te gaan. Concreet houdt dit in dat er tijdens onze spreekuren voldoende tijd zal worden ingepland en we behoeften en verwachtingen bespreekbaar maken om zo onze zorg zo goed mogelijk te kunnen afstemmen.

Naast spreekuur overdag wordt er gewerkt met avondspreekuren, omdat wij ons ervan bewust zijn dat afspraken overdag soms lastig in te plannen zijn met een druk werkschema of andere bezigheden. Ook opa’s, oma’s of andere mensen waarmee jullie graag deze periode delen zijn van harte welkom!

Wij werken samen met zowel het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht als het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem. Als cliënt heb je zelf de keuze in welk ziekenhuis je bevalt, indien je kiest voor een poliklinische bevalling.

Ben je zwanger, maar word je volledig begeleid in het ziekenhuis, bijvoorbeeld in verband met een medische aandoening? Zie dan kraambedbegeleiding.

Nog even in het kort

  • Kleinschaligheid, persoonlijke begeleiding door slechts 2 vaste verloskundigen

  • 24 uur per dag, 7 dagen per week laagdrempelige bereikbaarheid

  • Voldoende tijd en ruimte tijdens het spreekuur

  • Avondspreekuren

  • Bij telefonisch contact direct de dienstdoende verloskundige aan de lijn

  • Ook enkel kraambedbegeleiding mogelijk