Wie zijn wij?

Graag stellen wij ons ook nog even persoonlijk aan jullie voor.

Vicky van Andel

Van kleins af aan heb ik altijd al interesse gehad in zwangerschap en geboorte. Ik ben begonnen als verpleegkundige, want het zorgen voor anderen zit echt in mijn bloed. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan en vind het nog steeds een verrijking voor mijn loopbaan en ook als mens. Toen ik tijdens mijn verpleegkunde opleiding een half jaar op de kraamafdeling mocht werken wist ik het zeker: de verloskunde is waar mijn hart ligt. Ik ben verder gaan studeren en mocht ervaren hoe uniek het is om één van de meest waardevolle periodes in iemands leven te begeleiden.

Na mijn verloskunde opleiding wist ik dat ik het liefste wilde werken in een verloskundigenpraktijk en heb ik in verschillende praktijken waargenomen. Op deze manier heb ik steeds meer kennis en ervaring opgebouwd en ontwikkelde ik ook mijn eigen visie. In de loop der tijd raakte ik er steeds meer van overtuigd dat het bewaken van de fysiologie en de behoeften en wensen van je cliënt het allerbelangrijkste zijn. Inmiddels kan ik deze vorm van verloskundige zorg wel bieden in onze eigen praktijk! En samen met mijn eigen zus, hoe uniek is dat!

Jessica van Andel

Toen ik op de middelbare school voor de keuze stond een beroep te kiezen vond ik dit heel lastig. Ik wist wel dat ik iets met zorg wilde gaan doen, maar wat dat dan precies moest worden wist ik niet.

Ik ben gestart als psycholoog, een prachtig beroep waar je dichtbij de mens staat. In dit beroep miste ik het doen, het letterlijk aan bed staan, naast de psychologische begeleiding. Hierop was de keuze tot verpleegkunde snel gemaakt.

Toen ik in op de kraamafdeling terecht kwam wist ik het. Verloskundige zijn, een vak waar voor mij alles in samen komt. Ik ben verder gaan leren en na mijn studie in verschillende praktijken gaan waarnemen. De wens om samen met mijn zus een praktijk op te starten bleef en ik vind het dan ook geweldig dat deze wens is uitgekomen. Nu kunnen we echt onze visie uitdragen, is er echt tijd voor de koppels en kunnen we continue begeleiding bieden bij de bevalling. Ik ben ervan overtuigd dat tijd en rust heel veel doet en zal jullie met veel plezier en enthousiasme begeleiden!

Jacqueline Lemmen-Heijkoop (vaste waarneemster)

Even voorstellen… Mijn naam is Jacqueline Lemmen en ik woon in Sliedrecht. Ik werk als vaste waarneemster voor Verloskundigenpraktijk Zus en Zwanger en daarnaast werk ik voor De Nieuwelinge, de achterwachtpraktijk van Zus en Zwanger.
Ik ben afgestudeerd aan de Verloskunde academie in Rotterdam. Na de geboorte van mijn eigen kinderen is bij mij de interesse voor het beroep als verloskundige ontstaan. Ik heb zelf mogen ondervinden hoe belangrijk goede begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode is. De overgang naar het moeder worden en zijn is een prachtige, maar ook grote stap.
Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en waar jullie vertrouwen krijgen in het hele proces van zwangerschap en geboorte.
Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Ingmar Kortlever-Slagboom (vaste waarneemster)

Ik ben Ingmar Kortlever en met trots mag ik mij vaste waarneemster noemen van deze leuke verloskundigenpraktijk! Wonend in Ottoland met mijn man en zoontje, rijd ik elke keer weer met plezier door de polder naar Sliedrecht. Als meisje van 10 jaar keek ik altijd vol interesse naar ‘De Verloskundigenpraktijk’ en bedacht ik me dat ik wel heel graag  verloskundige wilde worden. Mijn droom was toen geboren..
De opleiding heb ik doorlopen aan de Verloskunde Academie in Rotterdam en in 2018 was het dan zo ver: ik studeerde af als verloskundige! Sinds  maart 2019 werk ik met veel plezier in deze praktijk. Daarnaast werk ik zo af en toe nog bij Verloskundige Praktijk ‘De NieuweLinge’ in Gorinchem, de achterwachtpraktijk van ‘Zus en Zwanger’ en bij een andere praktijk buiten deze regio. Het meeste werk ik wel bij Jessica en Vicky, waar ik heel blij mee ben!

Ik ben een verloskundige die het belangrijk vind dat jij als zwangere je goed en vertrouwd voelt bij mij. Ik wil je triggeren en uitdagen om zelf keuzes te maken in en tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed, zodat het voor jou en je partner een fijne en positieve ervaring wordt. Ik streef hierin naar een open en veilige sfeer en vind het daarnaast een voorrecht je te mogen begeleiden. Ik hoop je gauw te mogen ontmoeten!