Wie zijn wij?

Graag stellen wij ons ook nog even persoonlijk aan jullie voor. Wij zijn Jessica van Andel en Vicky van Andel, zussen met een gezamenlijke interesse voor de verloskunde, maar ook met een droom die door de jaren heen is ontstaan, namelijk een verloskundigenpraktijk in het dorp waar wij beiden geboren en getogen zijn.

Vicky van Andel

Van kleins af aan heb ik altijd al interesse gehad in zwangerschap en geboorte. Mijn carrière ben ik begonnen als verpleegkundige, zorg bieden aan anderen is iets wat ik altijd met veel interesse en plezier heb gedaan. Toen ik tijdens mijn opleiding een halfjaar op de kraamafdeling mocht werken wist ik het zeker: de verloskunde is waar mijn hart ligt. Ik ben dan ook verder gaan studeren en was dolgelukkig toen ik eindelijk de praktijk in mocht en vele zwangeren en geboortes mocht begeleiden.

Na mijn opleiding heb ik in verschillende verloskundigenpraktijken waargenomen. Het mogen begeleiden van één van de meest waardevolle periodes in iemands leven blijft uniek en ik ervaar dit zeker niet als een vanzelfsprekendheid. Ik heb veel ervaring mogen opdoen, maar tegelijkertijd miste ik steeds meer de kleinschalige en persoonlijke manier van zorg in de verloskunde. Inmiddels heb ik de kans gekregen om deze verloskundige zorg wel te bieden in onze eigen praktijk! En samen met mijn eigen zus, hoe uniek is dat!

Jessica van Andel

Toen ik op de middelbare school voor de keuze stond een beroep te kiezen vond ik dit heel lastig. Ik wist wel dat ik iets met zorg wilde gaan doen, maar wat dat dan precies moest worden wist ik niet.

Ik ben gestart als psycholoog, een prachtig beroep waar je dichtbij de mens staat. In dit beroep miste ik het doen, het letterlijk aan bed staan, naast de psychologische begeleiding. Hierop was de keuze tot verpleegkunde snel gemaakt.

Toen ik in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht op de kraamafdeling terecht kwam, wist ik eindelijk echt wat ik wilde. Ik wilde mij niet specialiseren als verpleegkundige in de kraam, maar wilde zelf die verloskundige hulp bieden. Ik ben de opleiding verloskunde gaan volgen en direct daarna gaan waarnemen in verschillende verloskundigenpraktijken. De wens om samen met mijn zus een praktijk op te starten bleef en ik vind het dan ook geweldig dat deze wens is uitgekomen. Ik hoop dat ik vele van jullie mag verwelkomen in onze praktijk!

Jacqueline Lemmen-Heijkoop (vaste waarneemster)

Even voorstellen… Mijn naam is Jacqueline Lemmen en ik woon in Sliedrecht. Ik werk als vaste waarneemster voor Verloskundigenpraktijk Zus en Zwanger en daarnaast werk ik voor De Nieuwelinge, de achterwachtpraktijk van Zus en Zwanger.
Ik ben afgestudeerd aan de Verloskunde academie in Rotterdam. Na de geboorte van mijn eigen kinderen is bij mij de interesse voor het beroep als verloskundige ontstaan. Ik heb zelf mogen ondervinden hoe belangrijk goede begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode is. De overgang naar het moeder worden en zijn is een prachtige, maar ook grote stap.
Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en waar jullie vertrouwen krijgen in het hele proces van zwangerschap en geboorte.
Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!