Wie zijn wij?

Graag stellen wij ons ook nog even persoonlijk aan jullie voor.

Vicky van Andel

Van kleins af aan heb ik altijd al interesse gehad in zwangerschap en geboorte. Ik ben begonnen als verpleegkundige, want het zorgen voor anderen zit echt in mijn bloed. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan en vind het nog steeds een verrijking voor mijn loopbaan en ook als mens. Toen ik tijdens mijn verpleegkunde opleiding een half jaar op de kraamafdeling mocht werken wist ik het zeker: de verloskunde is waar mijn hart ligt. Ik ben verder gaan studeren en mocht ervaren hoe uniek het is om één van de meest waardevolle periodes in iemands leven te begeleiden.

Na mijn verloskunde opleiding wist ik dat ik het liefste wilde werken in een verloskundigenpraktijk en heb ik in verschillende praktijken waargenomen. Op deze manier heb ik steeds meer kennis en ervaring opgebouwd en ontwikkelde ik ook mijn eigen visie. Ik raakte er steeds meer van overtuigd dat het bewaken van de fysiologie en de behoeften en wensen van je cliënt het allerbelangrijkste zijn. Het is zo ontzettend fijn deze visie samen met mijn eigen zus en onze waarneemster toe te kunnen passen in onze praktijk. Inmiddels heb ik mij ook gespecialiseerd als miskraambegeleider en help ik mensen die te maken kregen met verlies in de zwangerschap. Heel waardevol om naast verloskundige zorg ook een vorm van coaching aan te kunnen bieden.

Jessica van Bokhoven

Toen ik op de middelbare school voor de keuze stond een beroep te kiezen vond ik dit heel lastig. Ik wist wel dat ik iets met zorg wilde gaan doen, maar wat dat dan precies moest worden wist ik niet.

Ik ben gestart als psycholoog, een prachtig beroep waar je dichtbij de mens staat. In dit beroep miste ik het doen, het letterlijk aan bed staan, naast de psychologische begeleiding. Hierop was de keuze tot verpleegkunde snel gemaakt.

Toen ik in op de kraamafdeling terecht kwam wist ik het. Verloskundige zijn, een vak waar voor mij alles in samen komt. Ik ben verder gaan leren en na mijn studie in verschillende praktijken gaan waarnemen. De wens om samen met mijn zus een praktijk op te starten bleef en ik vind het dan ook geweldig dat deze wens is uitgekomen. Nu kunnen we echt onze visie uitdragen, is er echt tijd voor de koppels en kunnen we continue begeleiding bieden bij de bevalling. Ik ben ervan overtuigd dat tijd en rust heel veel doet en zal jullie met veel plezier en enthousiasme begeleiden!

Sterre van de Graaf (vaste waarneemster)

Van kleins af aan vind ik het beroep verloskundige al bijzonder. Het ontstaan van nieuw leven heeft mij altijd al gefascineerd. Naast verloskundige, ben ik ook afgestudeerd als verpleegkundige. Verloskunde en alles hieromheen is mijn passie. Hoewel ik tijdens mijn opleiding ook in het ziekenhuis zwangeren heb mogen begeleiden, heb ik meer affiniteit met het werken in een verloskundigenpraktijk. Dit omdat ik het belangrijk vind om zorg te kunnen bieden met veel liefde en rust om zo een vertrouwensband te creëren.

Ik neem je volledig mee in alles wat ik doe en sta voor je klaar met een luisterend oor. Mijn doel is om je zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode, zodat je achteraf kunt terugkijken op een fijne periode.

Tot snel!

Jacqueline Lemmen-Heijkoop (vaste waarneemster)

Even voorstellen… Mijn naam is Jacqueline Lemmen en ik woon in Sliedrecht. Ik werk als vaste waarneemster voor Verloskundigenpraktijk Zus en Zwanger en daarnaast werk ik voor De Nieuwelinge, de achterwachtpraktijk van Zus en Zwanger.
Ik ben afgestudeerd aan de Verloskunde academie in Rotterdam. Na de geboorte van mijn eigen kinderen is bij mij de interesse voor het beroep als verloskundige ontstaan. Ik heb zelf mogen ondervinden hoe belangrijk goede begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode is. De overgang naar het moeder worden en zijn is een prachtige, maar ook grote stap.
Ik streef naar het creëren van een veilige en vertrouwde sfeer, waar jullie wensen centraal staan en waar jullie vertrouwen krijgen in het hele proces van zwangerschap en geboorte.
Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!