Miskraambegeleiding

Het doormaken van een miskraam kan een grote impact hebben op je leven. Omgaan met dit verlies vraagt veel. Misschien vraag je je af waarom het mis ging en of je het had kunnen voorkomen. Vaak heb je een moeilijke tijd na een miskraam, zowel fysiek als mentaal en deze impact is vaak groter dan je je vooraf had bedacht.

Schuldgevoelens, gevoelens van leegte, boosheid, ongeloof of verdriet. Niets is gek. Iedereen gaat er anders mee om en dat mag ook. Gun jezelf de tijd om met deze gevoelens om te gaan. Het kan ook zijn dat je er onderling op een andere manier mee omgaat. Dit is normaal. Geef elkaar hierin de ruimte.

Blijf je somber, ervaar je onbegrip van je omgeving of komt de energie maar niet terug? Je staat hierin niet alleen. Gun jezelf dan die extra ondersteuning.

Wat houdt miskraambegeleiding in?

We gaan aan de slag met een effectief 5-stappen programma om je miskraam nog beter te kunnen verwerken. Dit programma bestaat uit :

– een gratis oriënterend telefoongesprek

– twee dagdelen persoonlijke begeleiding

– drie coachingsgesprekken die je naar behoefte kan inplannen

Begeleiding na (traumatische) bevalling

De zwangerschap, bevalling en ook de kraamtijd hebben allemaal invloed op je mentale welzijn. Heb je je eerste kindje gekregen, dan is alles nieuw en krijg je een ander ritme dan je gewend was. Heb je al één of meerdere kindjes? Dat moet je nu rekening houden met het hele gezin.

Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, maar ook mentaal heb je wat te verwerken. De geboorte van je kindje is waarschijnlijk één van de meest overweldigende ervaringen van je leven geweest. Prachtig en intens! De spanning en emoties zullen na ongeveer een maand een stuk minder worden. Merk je dat dit niet het geval is?

Dan kun je bij ons terecht voor hulp. Hulp vragen is niet gek, je bent absoluut geen uitzondering. 9-21% van de vrouwen (maar ook mannen) beleeft de bevalling als traumatisch. Voel je hierin niet alleen staan, we kunnen je helpen.

Wat houdt begeleiding na een (traumatische) bevalling in?

Met elkaar kijken we naar jouw specifieke hulpvraag en hier passen we de begeleiding op aan. In het algemeen geldt:

– Een gratis oriënterend telefoongesprek

– Coachingsgesprekken waarbij jouw bevallingsverhaal/ervaring centraal staat

– EMDR therapie (indien dit voor jou geschikt is). EMDR zorgt ervoor dat je een ervaring zelf wel kunt herinneren, maar de angst en emoties verdwijnen naar de achtergrond

Heb je interesse in miskraambegeleiding of begeleiding na na een (traumatische) bevallingservaring of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op. Je bent van harte welkom. Deze hulp is voor iedereen beschikbaar, ook als je geen cliënt bij ons bent geweest of het al langer geleden is dat je een miskraam kreeg of bent bevallen.

Meer informatie en aanmelden