Kraamtijd

Na de bevalling zijn wij als verloskundigen verantwoordelijk voor jou en de baby. Wij komen daarom om de dag (of vaker indien nodig) langs om te kijken hoe het met jullie gaat. Dit doen wij in principe tot 10 dagen na de bevalling.

Als er vragen of zorgen zijn en de kraamzorg is al naar huis, zijn wij jullie aanspreekpunt. Mocht je in het ziekenhuis onder begeleiding zijn geweest en/of zijn bevallen, krijgen wij bericht als je naar huis mag. De volgende dag komen wij thuis langs. Als verloskundigen nemen wij dan de begeleiding over van het ziekenhuis.

Kraamcentra

Op het moment dat je je uitgerekende datum weet (dit bepalen we via een echo) mag je je gaan verdiepen in de verschillende kraamzorgorganisaties. Het is belangrijk op tijd kraamzorg aan te vragen, zodat je na je bevalling de begeleiding krijgt die je nodig hebt. De meeste kraamcentra hebben graag je aanmelding voor de 16e zwangerschapsweek binnen. Er zijn veel verschillende kraamcentra, je hebt hierin keuzevrijheid. Bepaal zelf welke organisatie je aanspreekt en meld je aan.

Mocht je thuis bevallen zal de kraamzorg ons ondersteunen tijdens de bevalling. In de kraamweek zal ze jullie leren hoe je je kindje verzorgt en waar je op moet letten. Ook voert de kraamzorg bepaalde controles uit bij jezelf, zoals het meten van je pols, je temperatuur en dergelijke. Er wordt onder andere gekeken of je normaal bloedverlies hebt en of je geen koorts krijgt. Indien er vragen zijn of er zijn problemen neemt de kraamzorg contact met ons op en geven wij tips en adviezen wat te doen.

Overzicht kraamcentra

Kraamzorg de Drechtstromen
http://kraamzorg-papendrecht.nl/

Kraamzorg de Eilanden
https://www.kraameiland.nl/

Kraamzorg De Waarden
https://www.kraamzorgdewaarden.nl

Kraamzorg Tane
https://kraamzorgtane.nl/

Kraamzorg XL
http://www.kraamzorgxl.nl/

Kraamburo Zorgsaam
https://kraamburozorgsaam.nl

RST Kraamzorg
https://www.rstzorg.nl/Kraamzorg

SHG kraamzorg
http://www.shgzorg.nl/