Ik ben zwanger

Allereerst van harte gefeliciteerd! Een baby op komst brengt veel vreugde met zich mee. Echter kun je ook verrast zijn of je zorgen maken over de toekomst.

Wees in ieder geval welkom in onze praktijk! Vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest hebt, mag je je aanmelden bij ons. Aangezien het begin van de zwangerschap de meest kwetsbare periode is en er veel vragen kunnen zijn, geven wij graag telefonisch al wat tips en adviezen voorafgaand aan de zogenaamde intake ofwel de eerste afspraak op de praktijk. Deze wordt rond de 8 weken ingepland. Na aanmelding via het contactformulier bellen wij je zo snel mogelijk op.

Tijdens de eerste afspraak gaan we na of er bijzonderheden zijn in de medische geschiedenis van beide (toekomstige) ouders en geven we informatie over de echo’s. Daarnaast geven wij aanvullende informatie, passend bij de zwangerschapstermijn en ook is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Hartjesspreekuur

Iedere dinsdag tussen 17:00 en 17:30 is er hartjesspreekuur op locatie Sliedrecht. Het hartjesspreekuur is een inloopspreekuur dat voor alle cliënten van de praktijk toegankelijk is zonder afspraak. Voor veel mensen zijn de eerste maanden van de zwangerschap erg spannend en het kan dan fijn zijn om even extra binnen te lopen en het hartje te horen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om even kennis te komen maken als we bijvoorbeeld enkel je kraambed begeleiden vanwege een medische indicatie of om even persoonlijk een vraag te stellen.

Kosten

Verloskundige zorg wordt in Nederland in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Iedereen is welkom bij onze praktijk, ongeacht bij welke zorgverzekeraar je bent aangesloten.